...skjer det av og til noe på hobbyfronten.

For det meste er det garn og strikkepinner som er i aktivitet, men av og til hender det at heklekroken kommer frem. Noen ganger finner jeg frem papir og pynt også, men det blir ikke så ofte som jeg skulle ønske.

Symaskinen, stakkar.. den står i en krok og støver ned. Kanskje det er på tide å finne den frem igjen?



torsdag 20. juni 2013

Hemmelig uvenn...

Hemmelig uvenn er et morsomt konsept der man får utdelt en "uvenn" som du sender det garnet du ikke vil ha til. Vi snakker ikke "jeg vil ikke ha svarte garnnøster, så disse kan jeg sende videre". Nei, her snakker vi "HVA I ALL VERDEN TENKTE JEG DA JEG KJØPTE DETTE???!"-garn.

Ærlig talt er jeg ikke helt sikkert på om alt kan godkjennes under betegnelsen "garn" heller... Og ja -du får ekkelt garn i retur også. De fleste håper bare å slippe unna med mindre pakker enn de selv sendte. Og så heldig var jeg :)

Jeg sendte avgårde 3.4 kg pakke og fikk 0.7 kg pakke i retur. Der stoppet også flaksen. For se hva jeg hentet på posthuset i dag:

Det regner små elefanter ute, så derfor blir det blitzbilde uten at jeg egentlig er så nøye på underlaget og slikt. Jeg klarer ikke å få dette til å se bedre ut uansett *flirer* Tror du jeg overdriver? Her kommer nærbildene av hva jeg fikk:

Jeg går ikke god for at dette er garn, altså. Det har mest til felles med det jeg plukker av hårbørsten etter at den har vært brukt. Eneste forskjellen er at dette STIKKER. Hva i alle dager skal jeg bruke dette til?

Dette var ikke så gærent. I det minste er det mykt og ull. Har allerede funnet to mulige prosjekter til dette...
 Dette lignet vel egentlig ikke akkurat på garn. Vevde "flekker" på bomullstråd er mer en passe beskrivelse. Lurer på hvordan dette er å strikke med...
Chili. Jeg som var så stolt over at jeg aldri gikk i fella og kjøpte slikt effektgarn. Jeg har mye effektgarn på samvittigheten, men dette klarte jeg å stå mot. Nå er jeg den lykkelige eier av et slikt nøste likevel :-)

 Enda et stikkende nøste, denne gangen i blått. Det krever litt tankevirksomhet, for jeg tror ikke det egner seg i klær på grunn av stikkingen.
 Tre nøster av ett eller annet mykt og pussig. Da det kom ut av pakken så det ut som at jeg dro opp en sau, men om det bor en sau i nøstene vet jeg ikke helt.

Min hemmelige uvenn var snill nok til å sende med strikkepinner for å hjelpe meg å få fart på bruken av garnet. Noen korte og noen lange pinner. Og en liten brikke som kan brukes som glassunderlag til tekoppen når jeg går i gang med å bruke disse nøstene.

Dette var ikke den enkleste pakken jeg har fått, men jeg må si at jeg gleder meg til å sette i gang med å bruke garnet. Det blir en utfordring, helt klart -men det er jo litt av sjarmen med hele opplegget. Det er så enkelt å finne et mønster, kjøpe garnet jeg trenger og sette i gang. Nå må jeg bruke hodet litt, og målet er som alltid å finne fine ting gjemt inne i det jeg tror er håpløst garn.

Jeg gleder meg til å sette i gang, og sier herved TUSEN TAKK for utfordringen til min hemmelige uvenn .

tirsdag 11. juni 2013

Jeg har likevel fått strikket litt.


Tre sitteunderlag har det blitt -to strikket og et heklet. Det ene mangler en svømmetur i vaskemaskinen, men når det er gjort er vi litt mer klar til vinterens turer.

Minstefrøkna har byttet ut yndlingsfargen rosa med ny farge. Nå er det gul som gjelder, så da ble litt av mors lagergarn tryllet om til en heklelue. Godkjent av sin nye eier ble den også, så da er det bare å se om jeg finner gult vottegarn i mine gjemmer. Topp t`Tå er litt tykt til sånn.

Eksamen stjeler strikketida mi...

Bare synd det tar kort tid å shoppe...

Salg hos Garnstudio i mai gav meg unnskyldning for å handle "litt" på salg. 50 nøster Andes for å være helt eksakt. Jeg har en plan for hvordan de skal strikkes opp -heldigvis.


Plutselig en dag jeg var innom Fretex for å titte hadde de fått inn haugevis med garn. Mellom fem og ni kroner tok de for et nøste, og det så ut som de var priset mer etter farge enn garntype. Rauma tretrådgarn og PT2 til ni kroner? Hvem kan motstå slikt? Eller en sekk med Bomull Sport til 45 kroner? Det måtte jo bare gå galt...


Neste fristelse dukket opp på Uformelt. SpøtOline hadde ryddet i garnlageret sitt, og lagt ut litt for salg. Jeg hekler et sjal i Alpaca Classic fra Drops og liker garnet godt. Nå har de sluttet med den sorten, så da var det bare å gripe sjansen når det var noe ute til salgs. Og de andre fristelsene måtte jo bare bli med i samme eske. Portoen er jo så dyr, vet du *flirer*

Jaja, jeg kan visst motstå alt untatt fristelser, jeg. Begynner å få en mistanke til hvorfor garnlageret mitt er så stort.