...skjer det av og til noe på hobbyfronten.

For det meste er det garn og strikkepinner som er i aktivitet, men av og til hender det at heklekroken kommer frem. Noen ganger finner jeg frem papir og pynt også, men det blir ikke så ofte som jeg skulle ønske.

Symaskinen, stakkar.. den står i en krok og støver ned. Kanskje det er på tide å finne den frem igjen?



mandag 31. mars 2014

Så var mars over for denne gangen.

Jeg har strikket litt i mars. Har visst kjøpt litt garn også, men det trenger vi vel ikke snakke så høyt om? Javel da, innkjøpet først -selv om det kom først i dag:

Jeg bestilte fargekart fra Holst garn ettersom det er så mange som skryter av Supersoft Uld ettersom garnet visstnok kan brukes til det meste en strikker kan begjære. Det selges også i Norge av Malsen og mor, men da heter det Shetland soft. Erfaringsvis er det ikke samsvar mellom fargene på pc-skjermen og virkeligheta, så da er fargekart veldig kjekt. Da er det jo selvsagt umulig å bestille bare et fargekart, så det lurte seg med to nøster i handlekurven. Samarkand -en blanding av ull og silke. Håpet er at det skal fungere greit som hals til jentene, uten at det klør for mye.

De hadde ikke gul eller rosa, så da ble det rødt på minsta i stedet. Det blir spennende å se hvordan garnet blir når det blir strikket med.

Strikking, ja. Jeg har strikket litt mer denne måneden. Først og fremst har jeg strikket på en gryteklut fra klutalongen:


Forsiden i mønster, og baksiden ensfarget. Det store problemet er at baksiden ble større enn forsiden. Den første gangen målte jeg og fant ut hvor mange masker jeg måtte redusere med, felte masker og strikket videre. Nei, det fungerte ikke. Gikk greit de første centimetrene, men ett eller annet sted skar det seg. Da var det bare å rekke opp, felle litt til og bytte til en tynnere pinne for sikkerhets skyld. Nope, det ble for smått. Rekke opp for tredje gang var ikke like gøy... Det gikk greit å strikke de første centimetrene nok en gang. Så har det skjedd ett eller annet, for siste halvdel er adskillig videre enn første.

Nå var jeg lei, så de to sidene ble tappert heklet sammen i ren trass. Jeg har et nytt forsøk på pinnene, men akkurat denne grytekluten vil aldri få en partner.

Fanalua fra tidligere gav meg restegarn. Jeg er ikke så flink til å bruke restegarn om det blir liggende, så her var det bare å hive seg rundt og prøve å bruke det. Resultatet ble et par votter:

Det var litt mørkt i snøen (sola hadde ikke nådd til huset enda), så derfor ble det et mørkt bilde. Fargene er egentlig lilla og hvit, og etter en liten runde i trommelen for å få de til å gå litt sammen vil de nok passe husets yngste. Nå passer de meg, men er litt luftige i maskene. Og garnet? Det er 19 gram hvit igjen og ca 19 cm lilla. Må si meg fornøyd med det :)

Da er det snart april, og jeg er klar for å få ferdig flere strikkating. Skal forresten til Sortland om ikke så lenge. De har garnbutikk og mange fristelser... Er redd frikjøpet i Ingen bønn kommer til å ryke da, for nå har jeg innmari lyst til å kjøpe garn *sukk*

Eiku

Jeg har endelig fullført Eiku. Sjalet har vært på pinnene i litt over et år, så det var jaggu på tide. Godt fornøyd med dette:


Fargen er passe mørk oransj, og det morsomme er at jeg aldri har vært glad i oransj i det hele tatt. Plutselig innså jeg at det var en fin farge, og dermed ble det flere oransje ting på pinnene.

Endelig ble det ferdig, og for en gangs skyld har jeg strikket noe som er bare mitt. Enda en fordel med oransj -ingen av ungene synes fargen er fin. *hadde det bare vært lilla* sa eldste datter. *hadde det bare vært gult* sa yngste datter. Nei, det er verken lilla eller gult (selv om jeg liker de fargene også). Det er oransj, og det er mitt. Strikket i Hverdags -en blanding av ull og alpaca. Mykt, godt og -har jeg sagt det før?- bare mitt :)

fredag 14. mars 2014

Her er det bare å resignere

og ta bildene i vinduskarmen.
Det er uvær i Nord-Norge om dagen. Først kom ekstremværet Jorun med regn og vind, og ikke før hadde hun reist videre før ekstremværet Kyrre kom følgende etter. Kyrre har så langt hatt med seg både vind, regn og snø, og dermed er det ikke fristende å ta med seg strikkaproduktene ut for å få bilder i naturlig lys.
Ei hel uke har jeg ventet på finværet nå, og jeg må ærlig innrømme at jeg ikke orker vente lengre. Ja, ikke at jeg tror jeg kan gjøre noe med været, men jeg kan resignere og gå for vinduskarmbilder. Kanskje finværet kommer når jeg ikke venter mer?

Først ut denne måneden er fra luealongen på Hobbyboden. Mønsteret er Sockhead Hat og garnet er et nøste Zauberball i blånyanser. Garnet kommer i 100 gramsnøster og det gikk nøyaktig 70 gram med til denne lua. Den ble litt mer baggy enn jeg egentlig likte, så om jeg skulle strikke den flere ganger ville den blitt kortere.

I Ingen Bønn-alongen er månedsoppgaven å få unna noen UFOer. Som tidligere vist har jeg "et par" slike. Her er en ferdig: Klut i Paris -to nøster og passe til gulvklut på kjøkkenet. Det dukker alltid opp en og annen klissete flekk på gulvet, og da er det greit å ha kluten i nærheten. For ikke å snakke om at jeg nå har en UFO mindre enn før.


 Neste UFO ut ble ei lue i Fanamønster. Denne er strikket i Alfa og ble tykk og varm. Litt liten til oss her i huset, men det er alltid noen som har mindre hode enn oss. Syntes den ble så "slapp" med oppgitte pinnemål, så derfor ble den litt mindre og strammere enn det mønsteret la opp til. Mønsteret finnes for øvrig hos Sandnesgarn her.

Det går fremover i garnslankinga om ikke annet. Nå har jeg strikket opp et halvt kg mer enn jeg har kjøpt, så foreløpig ser det greit ut i statistikken. Hadde jeg bare ikke hatt så lyst til å handle hadde dette vært perfekt...

søndag 2. mars 2014

Det er ikke viljen det kommer ann på

når jeg legger planer for nye strikketøy... Fullføringsevnen, derimot. Den tror jeg ikke vi skal snakke så innmari høyt om. Noen ganger er det kjekt at hukommelsen ikke er verdens beste.


Samtalen hjemme gikk omtrent som følger:
Meg: Huff, Kari har lagt ut oppgaven for mars i garnslankinga. Det gjelder å bli kvitt ufoer (uferdige objekter).
Mannen: Ja, det må jo gå bra -du har jo nok å velge i.
Meg: Nei, jeg har ikke såå mange. Jeg gjorde ferdig to sist uke, og jeg kastet jo flere før jul.
Mannen: Du finner sikkert noen til.

(Hva i alle dager mente han med det??)

Inspirert av muligheten til å bevise at jeg ikke har så mange halvferdige prosjekter liggende, begynte jeg gravearbeidet i de nærmeste boksene. Hva jeg fant?

 Fra venstre mot høyre: En babyjakke som mangler ermer og montering, en halvferdig nøstebarndress i 3-6 måneder (hun som skulle ha den har akkurat fylt 3), selbuvotter, Hitchhiker (sjal), fiskelue, to kluter, en snirkelsnurk (til ovennevnte treåring), et håndkle (uvenngarn), en hodeløs bamse (samme levering uvenngarn), en kattevott, Umaro og erme på en genser.

Her finner vi en mariusvest til mannen (mønsterstrikk på vranga tok motet fra meg) Ei kofte til meg selv, ei monsterbukse uten bein og en stripekjole fra tiden da minsta gikk i barnehagen (nå går hun i fjerde klasse)

Og sist, men ikke minst: 11 par påbegynte sokker. To par har en ferdig sokk, resten er det enda første sokk som strikkes ikke strikkes på.

I tillegg har jeg et heklasjal som jeg ikke orket lete frem, et par hekla votter som er halvferdige, ei fanalue og Eiku. Sistnevnte hadde jeg store planer om å strikke videre på i helga, men...

33 UFOer funnet etter litt grovleting i løpet av et kvarter. Mens jeg sitter her og skriver, kommer jeg også på at jeg har glemt en boks der jeg vet at det ligger noen påbegynte prosjekter. De har det godt og varmt i boksen, og greier sikkert å vente litt til *ute av syne, ute av sinn*

På pinnene nå? Ei lue (marslua i alongen på Hobbyboden) og et babyteppe. Kan jo ikke risikere at de blir ufoer...